Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 3 měsíce
|
|
Pro Stopku: ano včelařím.
Jinak já musím zaklepat, že se mi úplně nenuceně daří chlast ignorovat. V práci mám pivo k dispozici, ale jediný na co si dávám bacha, abych o tu bednu nezakopl. V obchodě kolem chlastu projdu a též pohoda. Jen když vidím reklamy na chlast a třeba na whisky, tak se mi zvedá kufr
Asi jsem toho za poslední dva roky vyžral tolik, že tělo přesvědčilo mozek, že na to sere.
Když já si kupoval chlast, tak jsem samozřejmě střídal krámy. Kupoval jsem to vždycky ve velkým, pak si zalezl do kutlochu, zežral se a spal, když jsem se probral, tak si došel na záchod, něco popil a zase spal. Takhle jsem dokázal prokalit pár dní. Když došel chlast, tak jsem se vydal na lov, zas nakoupil atd... takže jsem se vyhnul všelijakým zraněním, pádům a eskapádám. Abych se dostal drobet do stavu, kdy jsem schopný nákupu, tak jsem vždy pobyl ve sprše. Ta mě vždycky dala do kupy a pak rychlovka nakoupit... Byl to hnus.
Zajímavý postřeh je teď i ten, že když nekalim, tak najednou nemám problém s prachama. Nejen, že je neutratím za chlast, ale ani nekupují ptákoviny apod.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zajímavé příspěvky, musím se přidat.
Zaujal mě ten termín mentální antabus. Mám to momentálně trochu podobně a napadlo mě to taky, mě teda napadlo slovo virtuální. Já nemůžu říct, že by se mi zvedal žaludek, spíš se alkoholu bojím. Nedávno jsem tu psal, že jsem jakousi formu bažení pocítil. Ale zajímavý bylo, že si stačilo představit, jak jsem se napil, a došlo mi, že na to vůbec nemám chuť. Byl to jen pocit, jako by mi chybělo něco důvěrně známého. A jak jsem si to uvědomil, byl pokoj. Kdyby to tak chtělo vydržet
Taky mám za sebou různé vícedenní akce. Nikdy jsem si nenakupoval větší zásoby, protože to samozřejmě vždycky začínalo s jasnou myšlenkou - koupím si flašku, dám si pár panáků, udělám si fajn náladu a do postele, ať jsem zítra v pohodě. No a pro další jsem se vydával vždycky, když v první zůstala tak třetina a představa tý postele přestala být přijatelná. Nejlepší fór je, že na tu druhou většinou nedošlo (teda ten den), protože po celý flašce jsem dostal chuť vyrazit do společnosti a vydal jsem se někam dělat ostudu a dorazit se...
Zajímavé asi je, že i když většinou nevím nic o cestě domů, nejhorší co se mi za ta léta stalo bylo naražený koleno. Pro mě asi platí to o těch opilých, co mají štěstí. Aspoň něco pozitivního 
Jenže ta flaška doma ráno po probuzení s kocovinou samozřejmě byla průser. Takže jsem do sebe něco nalil a rovnou vyrazil pro další zásoby, protože iluze o pár panákách už byly pryč. Ale na druhou stranu jsem si už v tuhle chvíli i v tomhle stavu uvědomoval, že to takhle dlouhodobě nepůjde, a nikdy jsem si už nekoupil tvrdej. Koupil jsem si víno nebo pivo. A třetí den jsem udržoval hladinu a většinou se mi povedlo i něco sníst. Čtvrtej den v posteli na sucho a pátej den, i když mi bylo vždycky příšerně, jsem už byl schopen fungování.
Takhle to probíhalo posledních cca 15 let vrůzných obdobích různě často, někdy 2x měsíčně, někdy 1x měsíčně, někdy 4x do roka, byl i jeden rok úplně čistej. Až teď se mi v hlavě něco pohnulo a najednou to vidím nějak jinak než dřív, tak doufám, že ten minulý čas vydrží...
|
|
|
|
|
|
|
pro Včelař
měla jsem nějakou hnusnou chřipku,ještě beru ATB a právě od té doby co je beru mám po ránu šílenou pacht´ v ústech, hořkost,nikdy jsem to neměla takhle, jak kdybych žvejkala pampelišky)))Tak jsem si nakoupila různé druhy medu, nejvíce mi na to pomáhá právě ten pohankový, je vynikajíci. Zažene to.
V minulosti, když jsem chlastala, tak jsem to neměla, páč jsem nikdy nebyla schopna dobrat v době chlastání řádně ATB. Prostě chlast byl silnější, než dobrat léky na které se nesmí pít. Já vím hnus...bylo mi to jedno...
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ještě dodám, že chlast číhá snad všude. Jsem byla pro ten med, nabídl mi ochutnat ten pohankový a pak mi nabízel svoji pravou domácí medovinu. Prý je to lepší, než léky, každý den skleničku...Tomu věřím, ale odmítla jsem. Denně skleničku, to bych vyzunkla celou láhev a jela v tom zpět...prý tak si vemte domů a zkusíte, blbě se mi to vymlouvalo, ale místo toho jsem si vzala ještě pyl, to se prý nějak zamíchá do medu a nechá fermetovat, nebo co. Zatím neodzkoušeno, tam snad nevzniká fermetováním alkohol)))
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Když jsme u těch zážitků. Já býval hrozný trouba, byl jsem dávno temu na lodi a oni nám nalívali nějaký koktejl. Už od pachu to byly sračky, pálili to snad z trusu  Nechutnalo to vůbec a já od rána do večera pocucával, procent málo, moc sem se nepřiopil, ale druhý den sem strávil blitím a blitím... S mořskou nemocí problém nemám, ani sem to nepozoroval, ale tohle mně odradilo na půl roku. Vzpomínky pak vybledávaly a pak pomalinku měsíc dva pivko až sem v tom lítal znovu. Toho půl roku sem něměl moc ty myšlenky na alkohol, dal jsem si život do pořádku a bylo fajn. Vkrádaly se už tehdy jiné myšlenky, že se zas rozpiju a budu mít problém se závislostí, ale nebylo to tak ještě vyvinuté. Ten pud sebezáchovy se víc projevil až pozdějc po letech a sem rád, že sem to celkem stih a nebylo úplně pozdě... Mozek si furt hledá cestičku jak se dopařit k chlastu, využívá našeho oslabení, stres nebo obyč nachlazení, jo jen mít v pohotovosti ty vnitřní páky, jinak by to zase byla jííízda 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 2 měsíce
|
|
Ahoj,
mel bych dotaz na zkusene abstinujici alkoholiky.
Jako jooo, dobryyy, odhodlani abstinovat po lecbe....ale....pry se povida a je pro prvoleceneho alkoholika demotivujici, ze alkoholik prijde na "to" az po recidive, zkratka, ze po lecbe musi zrecidivovat aby prisel na to, kde je chyba a aby si uvedomil a usporadal v hlave, ze abstinovat je lepsi nez pit.
Asi bude individualni potreba nekolikrat absolvovat lecbu, kolikrat je podle vas dostatecne lecbu opakovat?
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Lemog napsal:
Ahoj,
mel bych dotaz na zkusene abstinujici alkoholiky.
Jako jooo, dobryyy, odhodlani abstinovat po lecbe....ale....pry se povida a je pro prvoleceneho alkoholika demotivujici, ze alkoholik prijde na "to" az po recidive, zkratka, ze po lecbe musi zrecidivovat aby prisel na to, kde je chyba a aby si uvedomil a usporadal v hlave, ze abstinovat je lepsi nez pit.
Asi bude individualni potreba nekolikrat absolvovat lecbu, kolikrat je podle vas dostatecne lecbu opakovat?
Lemog
no podle mě je největší šance na "odléčení" po první léčbě, protože pak se šance snižují...potkal jsem tam lidi, co tam byli už třeba po třetí, nebo dokonce už pošesté --- jakou šanci máš potom? točíš se akorát v kruhu. Jak dlouho na tebe budou v práci čekat? Když budeš mít štěstí tak jednu léčbu "skousnou" , pak si myslím je finito
viděl jsem tam recidivy po pěti- , osmi- nebo i deseti (!!) letech abstinence -- no to prostě je ten "červík" co hlodá, že KONTROLOVANÉ PITÍ = MOŽNÉ  .....
|
|
|
|
|
|
|
pavel, píšeš:
Lemog napsal:
Ahoj,mel bych dotaz na zkusene abstinujici:
"Asi bude individualni potreba nekolikrat absolvovat lecbu, kolikrat je podle vas dostatecne lecbu opakovat?" Lemog
...no podle mě je největší šance na "odléčení" po první léčbě, protože pak...
... "ten "červík" co hlodá, že KONTROLOVANÉ PITÍ = MOŽNÉ" .....
...ten červ hlodá, hlodá a hlodá (ako hlodavec!),
...ten červík je recidivista!
(...ak ho počúvneš, budeš úspěšný recidivista aj TY!)
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj všem: 165. den bez gamblu a cigaret
jak se da zit po "prozreni"?
Velmi snadno a daleko lepe nez predtim.
Nemám nic, nemam a nikdy nebudu mit zadne materialni veci, mam za sebou exekuce, vsechno mi vzali.
Musim sve zavislosti podekovat.
Mam jednu velmi dulezitou vec a tu mi nikdo nemuze vzit.
Nasel jsem a mam svou viru , jsem silny , daleko silnejsi nez drive, vim, ze k zivotu neni zapotrebi zadnych zvlastnich hmotnych statku, je mozne se radovat z malickosti vsedniho zivota, jsem obohacen poznamim hodnot.
Moje zavislost mi ukazala kolik sily jeste mam, kdyz si myslim, ze jsem na dne svych sil. Jsem odhodlan a plny elanu vyuzit vsech svych skytych schopnosti, ktere mi odhalila moje zavislost.
Tento nas boj neni jen o dodrzovani standardnich poucek z odbornych knih, kazdy sam si musi prijit na to, jak nejbezpecneji jit po ceste spolecne se svou zavislosti.
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ja jsem zil nejak podobne jak to tu popisujete. Na lecbach jsem byl 4x, plus prakticky nonstop ambulantne ( samozrejmne s prestavkami kdy jsem pil ). Nikdy mne nepomohly, pouze na nejaky cas, pak se clovek tam jen toci ( 2x jsem ukoncil ) a vysledek zadny. Ja jsem prestal sam doma, ale vsech tech zkusenosti a podobne jsem vyuzil. ( Dokonce jsem si psal denik ). Ted uz vim ze to zvladnu, nebot vse vidim jinak , nebot predtim to vzdy bylo jako pomoc ( myslel jsem ze sam nemohu ci co? ). A ted NO PROBLEM. ani na to nemyslim. A ti lidi co mi chteli vzdy pomahat a mluvily o piti a nepiti uz ani nevidim.
|
|
Joseph
Expert Boarder
|
|
|
|