Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...9101112131415...17
Dolů
Téma: Uz chci konecne prestat!!!
#24570
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Já mám možná "štěstí". že na akcích v práci mě nikdo nesleduje, protože zažili mé opilecké trapasy, takže jsou možná rádi, že piju nealko.
V rodině to všichni vědí apokud jdu na akci jinou, zatím se mě nikdo neptal. Nevymlouvám se na nic.Prostě si objednám třeba nealko mojito, to mám ráda, dám si třeba dvě. Nedávám si ani nelko pivo. Tak jedno za měsíc mi nevadí. Necítím naštěstí potřebu dát si normální.
Nikola1

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24573
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Libuško,
máš pravdu, není se za co stydět, že nepiji. Nicméně tam u těch, to je...no jsou lidi a lidi. Jednou jsem řekla, že beru ATB a pravě kvůli tomu, že je to nudná , povinná rodinná sešlost a většinou není o čem mluvit, tak pořád a co Ti je? Jaké bereš ATB? Tam jsem se i držela s pitím, páč by to bylo na ostudu, kdybych se odvázala)) Prostě i v době mého chlastání, jsem se tam nikdy necítila dobře a držela z chlastem. Nejim vepřové a hovězí , takže když jsem si nevzala chlebíček ze salámem, tak si hned toho všimnou, řekla jsem že nejim salám, jenom drůbež a poděkovala a vzala si chipsy. Při další návštěvě se dlouhosáhle probíralo, že to nejim....
Děs, ne jim nic říkat nebudu, musím vymyslet dobrou výmluvu na delší dobu)))Pak máme známé, kde to vědí a když přijdu, tak jsem měla nachystanej talíř zeleniny a kvalitní víno, v době kdy jsem pila. Nikdo nic na mně neřešil, legrace, zábava. Jim jsem to řekla, od té doby mám u nich výběr čajů a zeeeniny a nikdo se nepozastavuje nade mnou a legrace i bez pití je tam stále. K těm prvním musíme chodit...takže lži, kecy, výmluvy.
Stopka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24574
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Ještě doplním to řízení auta))Je tam zvykem , kdo řídí, tak si dá hned na začátku malý přípitek šampusem, protože se počítá, že tam pár hodin pobude a ta slušnost, když se oslavenci přeje. -dle nich)))Já jako první jsem to pravidlo porušila. Nic jiného se neřešilo delší dobu, než že se vysvětlovalo, že to vyprchá)))A že přece nepopřeji vodou. Popřála jsem vodou)))Opravdu jim nechci říkat co řeším, měli by téma na dlouhé večery, no to nejsou lidi co mají pohopení a jim svojke soukromí všanc nedám. Raději zapracuji na kvalitní , dlouhodobé vymluvě. Přechod na stravou stravu,vynechání alkoholu, to asi předhodím , když už řeší, že nejím maso tak je to lepší výmluva))když tak poradte, děkuji))
Stopka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24576
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24579
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Ahojky všem.Já věděla nebudete se mnou souhlasit! Holky ale já si tu hlavu občas potřebuji vyčistit a výlít...Prostě už to tak mám.Libuško já to nehodlám zkracovat.Vím co by mohlo následovat a tam se dostat nechci.Já mám zatím vše v pořádku děcka manžela,ale pro mne to je relax a na chvilku unik. Oklepu se a vše jde dál s čistou hlavou.Jako kdybych vypustila ventily v sobě.

Renčo tak to je dobře. Je jasný vždy po něčem ošklivém musí přijd něco hezkého akorát nikdo nevíme kdy ale přijde.

Markýt tobě přeji abys vše vyřešila a byla spokojená. Vždyť o to jde v tom životě.Každý si musíme najít ten způsob jak toho dosáhnout.Radit druhým je těžký a co má udělat.Jen nebýt na vše sám pak se vše líp zvládá a jaký koliv problém.

Kiro tebe se zeptám? proč má Renata po takové době má potřebu zkoušet sílu alkoholu? Dřív to nepociťovala až teď? nerada bych byla kdyby jí to smetlo? Myslím ani ona sama neví co jí k tomu vede? Proto je tady a nemůže na to přijd. Hledá odpověď. Nebo ty Libuško by si jí mohla poradit.Taky už dlouho nepiješ.Třebas pociťovala něco podobného? Nebo si myslí už to zvládnu a zvědavost? Určitě je to nepříjemný vid Renčo? jsem to trefila? Ty ten problém máš a bilancuješ a zároveň se bojíš.Máš co ztratit? a nevěříš co?
anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24581
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Taky nechápu, proč sem Renatka zase "leze". Já mít vyřešíno, tak mne to ani nenapadne. Jinak holky, nážez: tento pátek oslava rodinná v hospodě, příští sobota akce - punkové konzertzty při oslavě hromadncýh narozenin, v neděli u nás doma oslava mých narozek s rodinou, grrrrrr, zatím si věřím, tak na mě myslete, ať mě nikdo nezlomí, protože pak už bych se vezla a byly by zase trapasy a průsery a okna a ......
Markýt

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24583
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
To se mýlíš alkoholizmus nikdy vyřešený není!!! Tady jich je hodně co abstinují a Líba ta už 11 let tuším.Chodí jsem také....myslím,že ty pobíráš dojmu jak už jsi na cestě, bez problému vše zvládneš.Cesta bude dlouhá.
Já je strašně obdivuji a všechny co abstinují,jelikož já to nedokážu definitivně odříznout a nikdy to pro ně neskončí.Jen každé pokušení zvládají.
anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24584
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Nechce se mně věřit, že by Renata riskovala, pokoušela osud, musí vědět, že by bleskově skončila tam, kde s pitím byla.Ztratila by ty roky střízlivosti, třeba už neměla sílu opět začínat znovu,opět nervy, boje, depky, bolesti....... zkoušelo to hodně lidí, domnívali se, že už jsou OK,nejsou, nebudou.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24585
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Renata, aj ja som rada, ze teraz je to s mojim ako tak OK. Ale ono to v minulosti bol velky problem. On chcel, aby som s nim pila, alebo aby som pila aj na akciach. Ale samozrejme chcel, aby som pila tak ako on a to neslo. Vela sme sa kvoi tomu hadavali a casto som potom pila aj kvoli nemu. Bol to kolotoc. Az ked som si to v sebe ujasnila a pevne sa rozhodla, tak sa to zlepsilo.
Povedala som si, ze aj ked ho milujem, tak svoj zivot milujem viac a neznicim sa ani kvoli nemu a ze ak bude nutny rozchod, tak sa s nim rozidem, ale pit uz nechem, nech by som kvoli tomu prisa neviem o co vsetko. Mna to uz tak psychicky nicilo, ze som uplne stracala samu seba.

A povedala som si, ze bud ma on bude chiet aj ako abstinenta alebo dovidenia. No a teraz postupne prichadzam na to, ze keby pit neprestanem, tak by sme sa rozisli urcite. On az teraz mi postupne zacina hovorit, ako sa bal, ked sme niekde isli, ze co zas bude a ze cely vecer vzdy bol paralyzovany a nemohol sa na mna ani pozriet, lebo sa bal, ze zas uvidi ako si nalievam a ze bol strasny vol, ze ma v uplnej abstinencii nepodporil skor. No co uz, muselo nam to nejak vsetko dojst postupne. Pochopil, ze pit normalne nikdy nebudem a je stastny, ze ma ma zas naspat, taka aka som bola na zaciatku nasho vztahu, lebo ku koncu som sa uz fakt menila na niekoho uplne ineho.

Co sa tyka akcii, tak aj on ma predtym stadial nemoho dostat, teraz ho stadial taham ja. Nastastie on je typ, ze ked si vypije, tak sa mu chce spat a nema potrebu pokracovat donekonecna- tak ako som to mala ja, takze mu nevadi, ze ho taham domov a vlastne je rad, ze uz nemusi tahat on mna

Co sa tyka ostatnych, ja som to povedala rad radom vsetkym. Tym blizsim, ze som alkoholicka a nech mi daju s alkoholom pokoj a ostatnym, ze som sa rozhoda abstinovat, lebo mi alkoho nerobi dobre a koniec ..S nikym o tom nediskutujem. Ak zacne niekto s tym, aby som si dala aspon za jeden, tak na neho bud nepekne pozriem alebo to obratim na zabavu, podla toho o koho sa jedna a aku mam naladu
Ako hovori Liba, oni mi nepomohli, ked mi bolo zle a ja som si to cele musela pretrpiet sama, tak mna teraz vobec nezaujima, co si o tom myslia. Ale nastastie vsetci to vzali dobre, nemam zatial s tym nikde ziaden problem. A vacsina ma potapkava po chrbte, ze ake je to teraz fajn, ked sa neopijam a ze su kvoli mne len radi.

Anna, preco to chce zas Renca vyskusat? No, aj ty si ju trochu k tomu nabudila Tym ako to mas ty nastavene a ako si to opisovala, to vypada cekom fajn - raz za 3 mesiace sa opit a inak nic. Ale snazila som sa Rence propomenut, nech si spomenie, preco pit prestala a myslim, ze to trochu zabralo. Jej to tiez totiz islo na psychiku, tak ako mnohym z nas, co sme pit prestali uplne a to mi ver, ze ked sa clovek z toho dostane tak si poriadne rozmysli ci sa chce zas do tych sialenych psychickych bolesti vratit.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24586
Re: Uz chci konecne prestat!!! Před 9 rok, 3 měsíce  
Asi to vyznělo blbě, já to mít dlouho vyřešený nebudu, já vím, vždyť se znám a vím, jak to končívá, jen jsem chtěla říct, jestli to není spíš na škodu, ale asi ne, asi člověk vzpomene atd aby si uvědomil, proč nepije atd... Rozhodně nesoudím, to ne!!!!
Markýt

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...9101112131415...17
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter