Re: Kolik toho vypijete? Před 6 měsíce, 2 týdnů
|
|
Tak jak se vám daří abstinovat?
|
|
David
Gold Boarder
|
|
|
Re: Kolik toho vypijete? Před 6 měsíce, 1 týden
|
|
Tak zdravím. Já 10 dní fajn. Pak tři dny kiks. Sice málo, ale kiks. Teď zase držím, ale suchej únor to už nebude. A mám chuť a honí se mi hlavou, že to moje popíjení zase tak strašný nebylo, když slyším jak si užívají druzí. Že by myšlení alkoholika? 
|
|
Lenka
Fresh Boarder
|
|
|
Re: Kolik toho vypijete? Před 6 měsíce
|
|
Já jsem na tom bohužel podobně. Měl jsem 9 měsíců pauzu od alkoholu ale pak jsem se k tomu pomalu vrátil.
Minulý čtvrtek jsme začli pít.
Čtvrtek tak 10 piv.
Pátek to samé a v sobotu do toho přibyla nějaká kořalka. V neděli jsem se udržoval pivem ať není zlé a tím jsem to přesunul na pondělí.
V pondělí místo konce opět udržování takže 6 piv a tři sklenice vína.
V úterý opět od rána udržování takže za celý den asi 14 piv.
Dneska jsem s tím přestal a necítím se vůbec dobře.
No můžu si za to sám.
Nezaživám to poprvé, tak nechápu proč se nepoučím.
Snad to je naposledy.
Minulé jsem sem taky psal a pak jsem to vydržel těch 9 měsíců.
Jinak piju pivo skoro denně 4 až 8 večer.
|
|
Filip
Senior Boarder
|
|
|
|
|
To jsi dobrý, že jsi vydržel 9 měsíců. Já piju denně láhev až dvě vína.
|
|
David
Gold Boarder
|
|
|
|
|
To jsem sice vydržel, ale pak jsem se k tomu pomalu vrátil. Teď doufám že vydržím díl.
|
|
Filip
Senior Boarder
|
|
|
Re: Kolik toho vypijete? Před 5 měsíce, 3 týdnů
|
|
Čaute! Tak mokrej Únor za sebou a trochu jsem si ho přetáhl do března  Jak tady psala Lenka tak 2-3 panáky denně nejsou moc, při takové konzumaci bych zřejmě nepřemýšlel ani o tom přestat, ale asi to máme každej jiný a nějak podobně to začalo i u mě - kdysi, když mi bylo -náct tak jsem uměl chodit do hospody na 3 piva pak jít domů, až to skončilo tím, že jsem hospody chodil nejnalitější. Ta opatrnost je na místě i když se jedná jen o relativně "málo".
Bilance za tento týden - pondělí 1 pivo a 0,5l vodky, úterý to stejné, středa jsem dal rekord 0,9l vodky, ve čtvrtek kocovina a tupohlavost a začátek střízlivění. Poznal jsem jak u mě funguje takovou šňůru přetnost - nemůžu další den s kocovinou jít hned na nulu, ale stanovím si limit, kolik toho můžu dát (limit si občas bohužel během dne přizpůsobím), ale čtvrtek i pátek to bylo 1 pivo a placka Vodky. Tudíž dneska jsem se probudil v pohodě a bez nutkání si znovu dát.
On takovej opravdovej zlom mezi alkoholovým požitkářem a alkoholikem je, že když to požitkář přežene, tak jeho cílem je se co nejdřív začít snažit fungovat, kocovinu přetrpí a večer už je OK, ale alkoholik s tou kocovinou nechce bojovat, protože je mu líp, když ji rozpije a po pár pivech a panácích je za hodinu nebo 2 fungující. Po pravdě při takovým rozpití kocoviny se po 2-3 pivech + panácích cítím střízlivej. Jako bych svýmu tělu pár promile dlužil
No každopádně teď se zase neuchlácholit, že je všechno v pohodě a že si za pár dní můžu zase dát.
Venku už je pěkně takže asi zase hurá na kole do práce.
|
|
Petr
Senior Boarder
|
|
|
|
|
No to přepíjení kocoviny dobře znám, ono není dobré to vysadit naráz, doporučuje se postupně snižovat dávky. Já se celkem držím, dnes odpoledne svižná procházka, večer sedmička bílého na pohodu.
|
|
David
Gold Boarder
|
|
|
|
|
No prave - asi bych to prepijeni kocoviny videl jako prerod v alkoholika  Jen se to prepijeni nesmi zvhrnout v prodlouzeni alkoholovyho tahu. Ono si clovek precte, ze alkoholik je clovek, kterej si da kazdej den jedno pivo. To je kravina. Myslim, ze pravidelni rozpijeni kocovin je ta chvile zlomu.
|
|
Petr
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj,
já jsem dřív pila spíš kvartálně. Přesně jak píšete, přepíjení kocovin je podle mě přerod na alkoholika. Ale to mě vlastně bavilo nejvíc, ráno (třeba už v 5) vylézt pro lahváče a dát si ho ještě v posteli, to bylo to nejlepší na celym pití. Jak se mi ulevilo. Když jsem byla na tahu, zlávdla jsem třeba 8-10 piv. Tvrdej občas, to pak bylo peklo. Když byla kocovina, vypila jsem cokoliv a celkem hodně, klidně lahev tvrdýho, v kocovině mi to chutnalo a už to neopíjelo tolik.
Já jsem taky ten typ, co má po chlastu elán, tvořivou energii a zvládala jsem pracovat. Snad líp než střízlivá. Lidi mi za to vyslovovali obdiv. DDD Taky mi to normálně myslí, jsem taky vysokoškolák a dokážu po chlastu vytvářet hodnoty. Ale pozor, podle mýho pozorování, kvalita jde dolu a dost často si ostatní myslí něco jinýho
Dneska je to přes dva a půl roku co nepiju. Zpětně to vidím jinak. Dneska mám návaly energie a pracovní chuti bez chlastu. Je to jiný, ale stojí mi to za to. S tim chlastem jde člověk do propasti. Je to nevyhnutelný, můžeš si namlouvat co chceš. Někomu to trvá dýl, někdo chlastá celej život a postupně si uplně otráví mozek. Někdo tam spadne rychle. Jistý je, že člověk blbne a síly mu ubývají rychleji. To já nechci, volba je jasná. Hodně zdravu všem bojujícím!
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 09/03/2025 18:06 Provedl: Suzanne.
|
|
Re: Kolik toho vypijete? Před 5 měsíce, 2 týdnů
|
|
Tak to je taky slusny vykon  Mam ted uz 6 dni bez a ono to nechybi, kdyby jen nahodou pak neprisla ta narazova chut. Bojim se, ze prijde zitra pri patku, ale uvidime. Pokud ano tak si to dam az vecer, aby u toho nebyla rodina a abych byl rano v pohode. Nicmene uz me to zase nahlodava. S tou euforii to mam podobne. Kdyz mam hodne nevyrizenych pracovnich veci, do kterych se mi nechce, tak mam elan vsechno vyresit, anebo aspon zacit resit. Vetsinou to ani nepodelam a dokonce mi to pomuze. Jedna se teda nastesti vetsinou o reseni po e-mailu. Kdyz se mi podarilo tech 5 mesicu nepit tak je pravda, ze ta euforie se dostavovala casteji a bylo to fajn, jen jsem si ji nedokazal navodit sam, kdyz byla potreba nejvice, ale to je asi nastaveni psychiky.
|
|
Petr
Senior Boarder
|
|
|
|