Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234
Dolů
Téma: Kolik toho vypijete?
Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Ahoj, tak ti držim palce na víkend. Mě už unavovalo, jak to bylo nahoru dolu, chvíli jsem byla střízlivá, i měsíc, i dva, jednou půl roku. Pak sem se zas ožrala, zas sem hrabala z kocovin. Necejtila se fyzicky dobře. Za tu krátkou euforii mi to přestalo stát. Už hledam vrůšo jinde ))) Nebo spíš ty pocity, třeba mě naplní sport, dechový cvičení, hodně medituju. Tak jsem víc soustředěnější, práce mě baví..

Když jsem pila, mohla jsme pracovat opilá, ale ne s kocovinou. To sem se celá tak klepala nebo spíš chvěla a blbě viděla a nemohla sem se soustředit. Takže si to vždycky vybralo svojí daň. je dobrý si na to vzpomenout
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Tak jsem to nedal a v pátek půllitr vody a 2 piva a to stejný i v sobotu. Dneska už mám dojezd a tak se z toho dostanu pomocí placky vodky. Kupodivu mi není špatně, ale vlastně už od pátečního rána jsem se na pátek odpoledne / večer těšil. Je to hrůza to bažení a popravdě je to silnější než bych si dokázal představit. Každopádně od zítřka další pokus a musím překonat ten týden. Zajímavé je, že si té závislosti člověk začne všímat až když už je pozdě.

Nejhorší je, že jsem kvůli tomu začal lhát, protože když se mě žena zeptá, jestli jsem něco pil tak to popřu, bo nechci aby mi kvůli tomu nadávala a tak zatloukám

Dopočítal jsem si, že vlastně půllitr vody odpovídá cca 8mi pivům. To jsem dřív dával úplně v pohodě, ale dneska mi víc chutná tvrdej.

Co se týče sportu tak to je dobrý lék - začal jsem běhat už někdy v roce 2016 a od roku 2012 jezdím dost na kole (rekord byl přes 3.000km za rok). Nicméně v loni to bylo méně než 1.000km.

Popravdě ten sport samostatný nestačí a potřeboval bych i jinej koníček, ale ono tak jednoduchý místo toho chlastat, že se pak člověk musí do toho něčeho nového tlačit
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Rachel - píšete, že už 2,5 roku nepijete. Jak se Vám podařilo odolat, když přišlo to bažení? Bohužel na to návod nemám a budu rád za jakoukoliv radu.

Už jsem vydržel 5 měsíců + 2 měsíce v kuse (01-06, 06-07/2024), ale s vidinou, že si dám až na dovolené - popravdě to dopadlo neslavně - ani si nepamatuju cestu letadlem.

V 06/2024 jsme měli konferenci a tak jsem si tam dal, ale kupodivu jsem to tenkrát docela zvládnul.

Nicméně si to už musím zakázat navždy, ale sám se toho bojím, protože se s alkoholem kamarádím už 30 let a vlastně dospělý život jinak neznám.

Navíc kolem mě chlastají všichni až na ženu. Su rád, že ji mám, protože ona je tím jediným kontrolním mechanismem, který mám. Jenže pak se holky do sebe pustí - asi taková scéna jako když slepicím v kurníku nalejete RedBull a rozmícháte do toho extázy a při takovým řevu pak je pro mě nejjednodušší zdrhnout a zlejt se.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Jo a s tím, že chlastám(e) od rána - ano to jsem si už taky zamiloval. Není nic lepšího než si hned ráno dát. Takže su v tom až po uši. Problém je, že dřív jsem měl tu morálku začít ráno co nejdřív fungovat, dojet do práce a dělat to, co je správné. Nyní díky tomu, že můžu pracovat z domu tak tato motivace zmizela. Sice taky pracuju, všechno zatím zvládám, ale není to správný. Problémem je, že to beru jako hobby a je to fakt nezdravé hobby.

Doufám, že to bude ostatním k něčemu, aby se nedostali do stejných sraček, ze kterých se neumím vyhrabat.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Sorry, dneska mám povídavou Tak nakonec ty placky byly 2. Nicméně nejsu opilej a už se těším na to, až budu na 100% střízlivej, což bude dneska večer. Ničím dalším už dokrmovat nebudu, leda, že by se mi žena a holky pohádaly. Pak beru kramle a valím z domu.

Popravdě jsem si říkal, že někdy navštívím AA, ale od těch mě odrazuje to pánbíčkařstvá orientace. Tudíž beru toto fórum jako takové soukromé AA.

Díky za vyslechnutí a sorry za obtěžování.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

ahojte tak ja mam dnes 4 den prve dva dni bolo peklo tak nech sa vam darí
lokaj11
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 1 týden  
Petře, klidně můžeš tykat, tady si lidi tykaj. Ta práce z domova je blbá, já nejradši pila doma sama a takhle to k tomu svádí. Když musí člověk řídit, je to lepší.

Hele je to jen o motivaci. Když jsem si uvědomila, kam to všechno vede. To mě probralo. Vedu si deník od roku 2014, koukám do něj zpátky a to mi pomůže zahnat bažení. Vidim, jak dlouho jsem padala pořád zpátky. Sice jsem život zvládala, ale bylo to pořád tam a zpátky. Mě můj vlastní život pořád ukazoval, že alkohol neni pro mě, měla jsem strašný, ale strašný úzkosti, který jsem léčila zase chlastem, takže víte, že se to nezlepšilo. Ted už vim, že moje životní volání bylo jinam. Bez pití jsem ho začala následovat a můj život se pomalu transformuje. Není to ale hned a je důležitá trpělivost. Když jdeš pořád dopředu, bažení se zmenšuje.
Tak hodně zdaru !!!!!!
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 1 týden  
Ahoj Petře,

jak se máš? Snad jsi sem nepřestal psát?

Jinak abych ti odpověděla na původní dotaz - vypila jsem ke konci běžně dvě lahve vína.

S alkoholem jsem začala celkem brzy a bohužel jsem si vždy hrozně užívala stav opilosti.

Postupem času přišly úzkosti, deprese - stejně jak píše Rachel nade mnou - a tyhle stavy jsem samozřejmě zapíjela, abych se alespoň na chvíli cítila normálně. Byl to začarovanej kruh.

Už to budou 4 roky, co nepiju, a nikdy se k tomu nechci vrátit. Mám v životě konečně nějakou stabilitu a psychickej stav se mi hodně zlepšil. Doteď se občas s hrůzou budim ze sna, kde jsem se opila a udělala nějakou ostudu... ráno je to vždycky skvělý uvědomění, že to byl jen sen a nemám kocovinu.

Zase napiš
Ožralok
Junior Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc  
Dvě lahve vína není zas tak moc, to vypiju a nikdo na mě nic nepozná.
David
Gold Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc  
Ahoj, jak se vám daří? Petře?
Dvě lahve vína je pro mě dost DDD, po vínu hlavně jsem měla okna. Fuj jak píšeš ožralok, ty noční můry fujky fuj. 4 roky, gratuluju!!!!!!
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1234
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter