Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678
Dolů
Téma: Kolik toho vypijete?
Re: Kolik toho vypijete? Před 2 týdnů, 5 dnů  
Čau! Já to včera taky zvoral a vypil jsem toho opět zase přes čáru. Dneska se solidně klepu, ale musím se dát dohromady. Nejjednodušší by pro mě byl teď vyprošťovák, ale nesmím. Alkoholtester mi pořád ukazuje 0,4 promile a tak nevím jestli jsem ho už něpřetáhl. Od 20h jsem přitom nic nepil a navíc jsem včra nepřekrořil ani jedno promile. Asi jsem se už propracoval na hladinkáře. No nic, můžeme se tady vzájemně podporovat, ono to bude zřejmě běh na dlouhou trať, které však nemá cíl musí se to takto brát. Toto je asi to nejtěžší.
Petr
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Zrovna teď se čtu na netu, že "Ještě těžší, než zbavit se závislosti na nikotinu, je boj se závislostí na alkoholu. „Ten, kdo se k tomuto boji rozhodne, se musí připravit na příznaky z vysazení. Jde o pocení, třes, vnitřní neklid, touhu po alkoholu, někdy i halucinace,“ popisuje psychiatr Jan Tuček."

No popravdě dneska se klepu a toto se mi stalo tak maximálně 5x v životě.

Stalo se vám to taky?
Petr
Junior Boarder
graphgraph

Zbavit se alkoholu je asi fakt těžké. Třes znám, měla jsem asi třikrát a dost mě to vyděsilo a bylo to hnusné. Velice brzy mi došlo, že to je chlastem a že s tím musím něco dělat. Běh na dlouho to bude určitě a podporu uvítám.
Lenka
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 2 týdnů, 3 dnů  
Já znam spíš takový vnitřní třes. Uplně klepání jsem neměla, ale znam hodně lidí, co to mají. Já měla pocení, vnitřní třes, neklid a strašnou chut se napít. Tu jsem nevydržela a většinou se napila..... Za tři dní mám 1000 dní bez alkoholu. V poslední době se cejtim víc sama a občas mam bažení....
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 týden, 5 dnů  
Držím palce všetkým, treba hlavne vydržať.
Petr: pýtal si sa, či je to pohoda, alebo boj. Teraz budem hovoriť za seba svoj pohľad, je to už nejaký čas a teda už mám aj nejaký odstup na zhodnotenie Podľa mňa je to hlavne drina. Spočiatku hlavne drina, a hlavne po psychickej stránke. Naučiť sa odmietať, čeliť rôznym poznámkam, všetko na teba doľahne, výčitky, to všetko treba denne zdolávať. Potom prichádza čoraz silnejší pociť slobody a pohody.
Ešte nejaké poznámky, určite je alkohol viac devastačný ako nikotím, prestať fajčiť je jednoduché, ale problém alkoholu je, že silno pôsobí na psychiku. Mení ju a dostáva sa pocit blažena a potom baženia.
Tras som mal, normálka. Ráno som mal problém písať. Normálne bol problém udržať lyžičku. 4 polky a bolo po trase. Ako som začal abstinovať, tak tras po týždni zmizol. Ono tie fyzické abstinenčné príznaky zmiznú skoro, oveľa ťažšie je to s mysľou a dušou, tá sa hojí trošku pomalšie.
Podľa mňa máte na to v pohode prestať. Keď som ja prestal, tak prestane každý, dokonca bez liečenia, iba s radami od lekárov. A to pijete ešte menej ako ja. Veď ja už som mal pol liter vypitý na obed a normálne som fungoval, niekedy aj sedmičku, niekedy o víkendu som bol schopný stiahnúť aj dve. Iné dávky. Chce to čas. Ak vydržíte určitý čas a zažijete abstinenciu a ten nápor slobody, už nikdy nebudete meniť a mať chuť sa napiť.
pistik
Abstinencia znamená slobodu
Junior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Kysuce Narozeniny: 01/11

Ešte poznámka k tomu, že človeku sa niečo pokazilo a napil sa, a tak.

Vždy si povedzte, že neexistuje dôvod sa napiť. Fakt neexistuje.
pistik
Abstinencia znamená slobodu
Junior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Kysuce Narozeniny: 01/11

A Pistik, ty jsi přestal pít sám, bez léčení? To klobouk dolů. Já nemám za cíl přestat pít, ale tzv. harm reduction. Vždycky se mi povede na nějakou dobu snížit dávky, ale pak se zase rozpiju a snižuju to nanovo. To je hlavní problém.
David
Gold Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 týden, 4 dnů  
Ufff, Ty si se toho třesu zbavil až po týdnu? Popravdě takový stav neznám. Nejhorší co si pamatuju bylo, že mi tupohlavost trvala až do večera a chodil jsem jako po obrně. Takový ten stav, že člověk je úplně blbej a neumí si nasypat ani cukr do kafe, bo než tu lžičku k hrnku přiblíží tak většinu rozsype. Díky za ten popis, pomohlo mi to aspoň k tomu, že vím, kde s tou závislostí su.
Petr
Junior Boarder
graphgraph

Vnitřní klepání myslíš jako, že si "nesvá"? Takové to, že by si nejsi ničím jistá a nejraději by člověk zalezl do kouta a spal? Gratulka k těm 3 rokům bez alkoholu, to je inspirativní.
Petr
Junior Boarder
graphgraph

Vnitřní klepání myslíš jako, že si "nesvá"? Takové to, že by si nejsi ničím jistá a nejraději by člověk zalezl do kouta a spal? Gratulka k těm 3 rokům bez alkoholu, to je inspirativní.
Petr
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 12345678
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter