Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123456789
Dolů
Téma: Kolik toho vypijete?
*
Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 3 týdnů  
Ahojte!
Tak se zase po nějaké odmlce hlásím. No bohužel jsem to nedal. Zase liju. Třeba minulý týden jsem nepil a byl doma vzorným taťkou a manželem. Jenže pak jsem ženu s dětima odvezl na letiště (měla dovolenou s kámoškou a jejíma dětima) a první co jsem udělal, že jsem se zase vylil. Takže to sám nedávám a už mám kontakt na psychiatra, který si na mě snad udělá čas a předepíše mi Antabus. Je to asi jediná cesta z toho ven. Potřebuju to jako berličku, že když přijde to bažení tak si budu moct říct "Blbče, máš v sobě Antabus tak na to rychle zapomeň.". Popravdě myslím, že bych dodržoval i to jeho dávkování sám o sobě, ale zatím to vypadá, že to bude chtít mít doktor pod kontrolou. Uvidímě, zatím mě ani nedal termín. A to se na netu člověk všude dočte jak je Antabus dostupnej a když se to zkujsí prakticky tak zjišťuju, že je to složitější než povolení na stavebním úřadu.
Petr
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 3 týdnů  
Možná Ti z Vás, kteří už s tím bojujete dýl než já, budou vědět, že se boj s alkoholem nedá vyhrát hlavně, když je na to člověk sám. Mám výhodu, že ségra mě podporuje, ale žena mě jenom drbe. Popravdě se jí nedivím, když už chlastám tak dlouho a že jsem ji tím zklamal. Jinak na to byl kdysi i fór o Slovácích - Boj s alkoholem nejde vyhrát, jen východňáry s ním remizovali U nás se to možná říká i o moravácích - jen já už to prohrál.
Petr
Senior Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
David: pozrel som, čo je to harm metóda, ale troška som skeptický. Myslím, že určite sa dá využiť napríklad pri fajčení, pri liekoch a asi aj pri určitých drogách. Len ten alkohol. Ako môže to fungovať, ja to nespochybňujem. Len keď sa vrátim v myšlienkách dozadu, ako som skončil a prestal, nie som si úplne istý, či ľudia, čo hľadajú radu už tu, sú schopní piť kontrolovane. Dá sa to, ale je to ako výhra v športke. Ešte môj pocit. Aj keby som čisto teoreticky mohol sa napiť bez následkov, alebo by ma niekto dokázal naučiť to kontrolovane, nikdy by som to nespravil. Ja som si tak neskutočne zvykol na triezvy život, že nikdy by som už nemenil.
pistik
Abstinencia znamená slobodu
Junior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Kysuce Narozeniny: 01/11

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Petr: hej, hovorí sa to Ja som z Kysúc a tu je ten vzťah k alkoholu mimoriadne kladný. Čo si však všímam, že už sa tak nepije nonstop, lebo tu ľudí dosť drží triezvych robota (napríklad fabriky, stavby, kde sa stále fúka). V minulosti sa pilo častejšie aj v robotách, čo hovoria aj pamätníci, ale čo nemožno prehliadnúť, tak oveľa viac teraz odchádza psychika z toho pitia oproti minulosti. Pije sa možno trocha menej, ale problémov s pitím je oveľa viac.
Každopádne držím palce, musíš prestať, to je cesta. Dá sa to.
pistik
Abstinencia znamená slobodu
Junior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Kysuce Narozeniny: 01/11

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 1 týden  
Měl jsem kolegy, kteří pracovali za komančů spolu a dnes si založili společnou firmu. Ten zvyk chlastat v práci si přenesli i do dnešní doby a tak se stávalo, že když jsem je navštívil (byl jsem u nich docela často) tak že do 10-11 dopoledne se vypila jedna nebo dvě flašky (ve čtyřech lidech). Sice nebyl nikdo úplně na mol, ale hladinku měli všichni. Mám takovej pocit, že to dělali proto, že stihli do odpoledne vystřízlivět a doma je pak žena nezjebala

Nicméně já mám teď asi 13-tý den bez alkoholu a je to zatím na pohodu. Mám menší výhodu v tom, že když si řeknu, že pít nebudu tak nepiju, ale kdyby se naskytla příležitost, která by "sedla" tak se asi zase rozjedu. Ta "harm reduction" nebo jak se tomu říká asi může mít smysl, ale třeba můj problém je, že když už si dám alkohol tak se musím hodně hlídat, abych se nezlil, protože ten zlitej stav už můj mozek od alkoholu očekává. Z tohoto pohledu je lepší si alkohol nedat a netrápit se počítáním piv Teda ono by stačilo nepít panáky a pak by to bylo výrazně lepší tomu odolat.
Petr
Senior Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 den, 11 hodin  
Ahojte! Tak se po nějaké odmlce zase hlásím. Trochu jsem do toho v mezičase spadnul takže to v mém podání znamenalo zhruba 0,5-0,7 litru vodky denně a vydržel jsem to vždycky 5-6 dní, pak chvilku pauza a zase nanovo. Nicméně jsem si řekl, že to není udržitelný a tak jsem si zašel k Mudr. pro Antabus. Dneska mám desátý den bez alkoholu a je to fajn. Naštěstí jsem neměl žádný absťáky, ale určitě jsem během těch 10ti dní měl chuť. Nicméně v tom je ten Antabus dobrá pojistka, že prostě si dát nemůžu no a tak jsem si nedal Tož si všichni držme palce!
Petr
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 123456789
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter