Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123456
Dolů
Téma: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi
#8813
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
At´se v tom neutopíte oba.Tobě nic nehrozí.Horší s druhou polovičkou,
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8816
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Taky být na místě Ilony, bych brzdila, neviděla vše tááák růžově.Přeji jim lásku, ovšem, ještě se neviděli, na mail se napíše plno slibů, a zklamání bolí moc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8818
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Děvčata díky za přání i vyjádření obav. Je to vše hodně zvláštní, chápu Vás, ale já jsem jiná. Miluji ho z celého srdce, vážně. Nikdy bych mu neublížila, jsem připravena bojovat,
není možné, nedůvěřovat, zatratit..proč? Nyní abstinuje, vím to, je to rok..a nemá to jednoduché..a sám sebe se bojí, jestli to vydrží. A já jsem připravena na lásku i nato, že může přijít recidiva,ale ani pak ho neopustím. Tak proběhne znovu léčba...vše od začátku, kdyby to přišlo..bere dogmatil, není mu dobře..tělo dostalo zabrat, ale snaží se...má deprse, chodí co 14 dní k psychiatričce..a ta říkala, že je šikovný, že m šanci se z toho dostat..kokain bral cca 10 let, alkohol pil celý život...nyní je rád, že neumřel,, že přežil...a v léčebně začal věřit...v boha a dává mu víra sílu.
Složil mi několik překrásných básní a také píseń, jeho nahrávka vyznání...prosté a krásné...to nejde slovy popsat.
Je plný citu a krásných slov o hodnotách života.
Jsem připravena, že i kdyby selhal, je to nemoc a musí se léčit..nepřijde o moji lásku i kdyby mne už nemiloval....budde navždy v mm srdci. Byl tam vždy celých 30 let. Psali mi z poradny.... nechápali, ale pak pochopili..a radili,říkali že se něco takového vidí málo, ale zjistili, že máme oba velkou šanci, ho to naplńuje...má tolik síly, že není sám..že má moji lásku a těší se na spol. budoucnost, nic neuspěcháme..krůček po krůčku si na sebe budeme zvykat.
Nikdo z mého okolí není tak vzácný charakter...jako je ON dnes.
Nevím co bude a jak bude zítra..ale o tom láska je, v dobrém
i zlém.
Nechci aby znovu začal, co pomáhá, ať se to bažení neobjvuje...co má dělat, když má deprese, proč je tak citlivý?
Trápí se...a já jsem v tomhle bezradná.. V pátek příští týden se uvidíme..těším se,on se bojí, stydí a má trému.
Držte mi palečky!

Já Vám budu také fandit!
Hezký víkend Ilona.
Ilona Jirků

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8819
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Jak je možné, že Už!!se smiřuješ i s recidivou?????Vůbec netušíš, o čem sníš, do čeho se ženeš, idealizuješ si vztah.Jemu moc přeji aby vydržel, užili jste si lásku, klidu, zázraky se dějí!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8820
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Ilono, píšete, že jste jiná než Líba a Jana. Jste. Protože Vy ještě nevíte, co alkoholismus je. Ony dvě už jo. Přeji Vám, abyste to nepoznala, ale... zdá se mi, že si to představujete jak v těch romantických amerických filmech . Nemyslím to zle a přeji Vám, hodně a hodně štěstí.
Aneta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8821
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Hezké ráno všem,
nemyslela jsem jiná než Libuška a Jana...Anetko. Liším se hodně od běžných lidí z masa a kostí a přitom jsme všichni stejní.
A ani se nesmiřuji s recidivou, já jen, že jsem na to připravená, jak mi radili v poradně.
Chci říci, že si myslím, že jsme všichni stejní neb žijeme na stejné planetě. Jen někdo z různého důvodu se někdy zamotá do něčeho...někdo do alkoholu někdo do drog..někdo obojí a jiní zase své problémy řeší jinak.
Já neměla problém s žádnou závislostí, ale i tak jsem před deseti lety, se s takto nemocnými setkala a setkávám. Budete se divit, ale chci jím pomoci...každý to nemůže a neumí. Já jsem sice vystudovala práva a poté ještě druhou VŠ, ale život není peříčko. Pocházím z hudební rodiny..kde sex,drogy, rokenrol...bylo nejen moto.
Nechci aby to vyznělo jinak než bych chtěla..nic si neidealizuji...skutečnost je taková,že někteří to dokáží ji né.
Sami to dobře víte...zažila jsem jak kvůli alkoholu přišli o rodiny,děti jim odebrali do děcáku.přišli o vše..vždycky se snažím pomoci. Neodsuzuji..nemluvím...konám. Asi tak, založil jsem nedávno občanské sdružen pro těžce nemocná miminka..a stojím v pozadí, nepotřebuji reklamu,charita se dá dělat bez zištných úmyslů..potichu. Nyní jsem se rozhodla to samé udělat pro lidi se závislostí...příběh mé lásky mne donutil přemýšlet..nejsem ta, co o něčem mluví..a nic se neděje. V letošním roce budu studovat i psychologii abych více byla prospěšná, mé sociální cítění je hodně velké neb nevyrostla jsem zrovna z rodiny boháčů...nic jsme neměla zadarmo..si tak.
Nikdy jsem nežila snobským životem...a vím že se spíše rozdělil ten chudý..než ten bohatý. A proto píši, že jsem jiná...ano, všichni říkají, že je to jako sen..co se nyní děje..a já vím,že sen uskutečním. Budu stát pevně vedle něho, abych mu byla oporou..a když bude chtít být sám..bude mít kam se vrátit..bude mít u mne své zázemí, svůj přístav.
A proto jsme již dříve dala práci jedné mladé dívce, která do toho spadla...se vším a prošla si ústavem,komunitou a dnes je z ní perfektní ženská a má kluka..a žijí hezky.
Myslím,že víra a láska uzdravuje...ale musí se chtít.
A pokud se chce hodně, tak se toho dosáhne a pokud se toho nedosáhne, tak jsme asi málo chtěl!
Vidím, že je tu více děvčat, ale i tak, až bude vše legislativně připraveno...pozvu Vás a potkáte jednu, která věří a nedá si své iluze brát!
Přeji všem krásnou neděli a hlavně víru a výdrž! Ilona.
Ilona Jirků

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8822
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Ilono.On se trápí!A víte proč se trápí?Nejsou v tom jeho osobní problémy jak si mylně oba myslíte a on se tak snaží nalhat sám sobě.on se trápí PROTOŽE V PODSTATĚ STÁLE JEŠTĚ CHCE PÍT!TRÁPÍ HO DOOPRAVDY ŽE MÁ STRACH SE NAPÍT.Z TOHO HO VYLÉČÍ JEN LÉKAŘI ODBORNÍCI A NEBO ANONYMNÍ ALKOHOLICI.VY MU MŮŽETE NABÍZET CELOU NÁRUČ LÁSKY,SEXU,VŠEHO-ALE TO HO Š´TASTNÝM NEUDĚLÁ!JE TĚŽCE NEMOCNÝ-ROZUMÍTE?
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8875
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Ahoj Ilono....
Patříš patrně k lidem, resp. ženám samaritánkám.
Přijmi prosím jeden prostý fakt. I přez veškerou snahu a lásku, si musí některé věci zvládnout jen ten partner sám a nikdo jiný to za něj nemůže udělat.
Napadá mě spousta pohnutek, které ho k jeho stavu psychiky vedou a patrně jich dost možná hodně znám i já sám.
Tvůj přítel je zcela jistě plný různých strachů, bez sebedůvěry atd. Zcela jistě, se ještě se svojí nemocí nevyrovnal!
Nepřijal ji a ani důsledky z toho pro něj vyplívající.
Já sice do AA nechodil, ale on by měl zcela určitě nejen abstinovat, ale chodit i k nějakému odborníkovi.
Alkoholizmus, je jen důsledej jiných problémů! A ty vyřešené nemá. Já nepiju už 14let, ale udělal jsem ze sebe bezdomovce a mám za sebou poměrně náročné situace, za které si můžu jen sám. Proč? Alkoholizmus je jen důsledek!
Nepomůžeš mu tím, pokud by jsi za něj žila jeho život, nežila by jsi ani ten svůj.
Dej mu třeba šanci, ale musí stát na nohách sám.
Ahoj.
Roman Roman
Expert Boarder
Příspěvky: 93
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž nemessis123456
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Nemám patent na rozum, nejsem chudáček, neradím Vám,jen dám svoji zkušenost.
 
#8878
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Ahoj Románku,

děkuji moc za vzkaz. Prosím, jak si to zvládl? Já jsme samaritán to ano, ale miluji ho z celého svého srdce, vážně, on abstinuje, vím to. A stojí na nohou, bydlí sám v podnájmu,pracuje, podniká a není o jednoduché.
Nic po mne nežádá, je naprosto šťatsný, že nepije..a že to trvá již rok.
Prosím, jak s to zvládl ty? On navštěvuje poradnu, 2x do měsíce...a vždy ho chválí. Vážně se snaží...al děsné stavy...depresí, pocity úzkosti a další nevím bere neurol a dogmatil...hodně prospí.

Já ho milovala tenkrát..a dnes znova, budu ho milovat do konce života. Tady mne všichni odrazují, z poradny mi napsali, že takovou lásku ještě nezažili...a je to pravda.
Prosím, zůstaň se mnou v kontaktu...jsi chlap a tolik si zvládl..sám bez pomoci..To je obdivuhodné, jak jsi to zvládl...a co vše jsi pro to musel dělat. Prosím, poraď mi.
Jsi stále bez domova? Nemáš rodinu? Nemáš práci?
Děkuji za odpoveď. Ilona.
Ilona Jirků

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8880
Re: CHci pomoci abstinujícímu alkoholikovi Před 12 rok  
Ahoj.
Předně chci napsat, že není mým úmyslem, ani úmyslem nikoho tu, tě nejak odrazovat, brát ti naděje a tak. Jen se snažíme, troufám si říct i za ostatní, podat věci tak, jak je vidíme. Upřímně.
Napsala jsi, že tvůj přítel je štastný.
Tak tedy "šťastný " člověk, nebere neurol, nemá úzkosti, deprese, atd atd.Samozřejmě, je moc fajn, že nepije.
Patrně, má dost vážné psychické problémy. Já vím, kdo je dneska třeba taky nemá....Jenže hazard, alkohol, a spousta jiných, zdánlivě nevinných věcí, je mechanismem útěku. Jasně že fandím Vám oboum. Jenže stačí, se jen podívat, jak píšeš, a jsem si jistý, že i přez tvé nejčistčí úmysly, zcela jistě možné varovné signály, které by mohly přijít, nebudeš chtít vidět.
Nevím, jestli se zabývá ten doktor jeho psychikou jako takovou.
Je to běh na dlouhou trat ale jasně že všechno jde.
Na tvoje otázky....zase tak moc jsem toho nezvládnul. Alkohol, tak ten díky přítelkyni, která byla moji motivací k tomu, že jsem něco začal konečně dělat.
Jednoduše řečeno, jsem narušená iosobnost a tomu odpovídá i můj život. Troufám si říct, že krom alkoholu a poctivé práce, jsem nedokázal nic. Můj život, je jedna velká sebedestrukce, ve které se dost možná i vyžívám. Tak asi tak. Není třeba mě litovat. Mám život jaký jsem si udělal.
Tak ahoj
Roman Roman
Expert Boarder
Příspěvky: 93
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž nemessis123456
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Nemám patent na rozum, nejsem chudáček, neradím Vám,jen dám svoji zkušenost.
 
Nahoru
Stránka: 123456
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter