Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...16
Dolů
Téma: Jsem koholik a nevím jak dál
#1747
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Libo,
mou diskuzi si může každý najít sám. Její snahou je o dosažení objektivního náhledu na problematiku alkoholismu, o to se snaží i MUDr. Mlčoch.
Má diskuze, kde se mmch. také angažuješ, je o lidech, jejich příbězích, slušná a neupřednostňuje žádnou metodu léčby.

Pan doktor Mlčoch má stránky přirozeně propracovanější, nadupané informacemi a odráží se v nich i jeho osobní zkušenost, patrně s blízkým člověkem.

Nehodnoť mé znalosti o AA, stejně jako Ty jsem člověk, mnohým AA pomůže, ne všem a znám i opačné případy, před nimiž odmítám zavírat oči.

Nikdy bych nikomu, kdo má problém s alkoholem, nezná míru, kdokoli kdo cítí, že s jeho konzumací alkoholu není něco v pořádku, přestože by ještě neměl DG alkoholik, nikomu bych nedoporučovala kontrolované pití.
Bez alkoholu se dá žít stejně dobře, jako někdo nepije kávu a neřeší to. Je to životní styl, jako vegetarián, který nejí maso. I takto se to dá brát.

To, že AA pomůže třeba jednomu jedinému člověku je fajn, ale kde je psáno, že je jím právě Kamča. V tomto ohledu je ten, kterému AA pomohla pro Kamču na nic.

Pan doktor Mlčoch často píše, nejsem psychiatr, doporučuji návštěvu psychiatra.
Přitom je lékař, nebo právě proto?
Mě se nelíbí udělování DG na dálku po netu, nelíbila se mi reakce Radky na Kamču ani na Anetu.
Je potřeba opatrnosti a důkladného zvážení, než člověk použije sarkasmu v takto citlivých tématech, a to, že někdo má DG alkoholik neznamená, že je odborníkem přes tuto oblast, a už teprve ne, že má kompetenci přidělovat DG.
Radka K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1748
Re: Jsem alkoholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
piju uz 2 tejden v kuse v jednom tejdni sem si dal maximalne pauzu jeden den a ten druhej den jsem se zase musel napit nevim co mam delat bez alkoholu to nejde a bez nej taky ne fakt uz nevim, stve me to nechci uz pit ale na druhou stranu si nedokazu predstavit ze bych nepil,......nevim fakt uz nevim,...vypiju tak 3l vina denne, co mam delat????
Roman

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1749
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Radko K.
Protože jste si mě vzala do úst ve vašem textu, považuji za oprávněné na váš názor reagovat.

1. Že se vám nelíbí moje názory, na to máte pochopitelně právo, ale to je tak jediné, co s tím můžete udělat.
2. Nevšimla jsem si, že by někdo zde udělovat DG po netu.
3. Závislost na alkoholu je tak závažná věc a požívání této drogy je "národní házenou", která, když se to vymkne z ruky, dokáže zmařit lidský život lusknutím prstů a jak už to tak bývá strašně otrávit životy lidí okolo postiženého. Až budeme všichni nesmrtelní, tak můžeme chlastat do aleluja..
4. Až budete mít zkušenosti s alkoholem jako Liba (promiň Libo, že o Tobě bez Tvého vědomí mluvím), nebo já a stovky jiných, (což ovšem nikomu nepřeju) už vůbec nebudete psát takové pitomosti. A víte proč Radko K? Že nevíte? Nemá cenu nic vysvětlovat..
5. Předpokládám, že sem píší lidé svéprávní, kteří ještě!! mají všech pět pohromadě a sami objektivně zváží, co je pro ně nejlepší - podle rčení víc hlav víc ví (ty hlavy jsme my všichni)- se zařídí tak dobře, jak jen to bude pro něj samotného nejlepší. A jestliže někdo napíše okamžitě někam (třeba na nejbližší AA, o kterou se tolik prosazoval docent Skála a ten sakra o tom věděl svoje, ten viděl chcípat panečku lidí..), tak asi tuší, v jakém stupni závislosti se tazatel nachází a myslí to fakt dobře.
6. Za svojí reakcí na tu slečnu či paní si stojím a budu vždy, neboť být závislý a chovat se rizikově je ptákovina toho největšího kalibru, resp. nechovat se tak jedním ze základních zapovězených pravidel..Chovat se rizikově znamená totiž něco jako - když už si nemůžu sáhnout, tak se budu alespoň dívat. To vám řekne každý, kdo se léčením závislých lidí zabývá. Úplně každý! A je úplně fuk, jakým kurzem psychologie prošel..Protože určitě víte, když už toho tolik víte, že je směrů mnoho...
7. A ještě jednu věc milá Radko K. Sem nepíší obecně lidé, kteří jsou v konzumaci s alkoholem OK, čili píší sem lidé, co s ním problém MAJÍ. Někdo větší, někdo menší, ale problém. Z toho logicky vyplývá, že každý radí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a nikdo zde nemá v úmyslu někomu ublížit či poškodit. Ubližuji a poškozuji tím, že jsem laxní ve vysvětlování a naprosto vstřícná blbým nápadům, abych si náhodou nezadala. Komu se moje upřímnost nezdá, ač je slušná, nemusí na příspěvek vůbec reagovat. Dávám zde informace zcela myšlené dobře a nežádám za to žádnou odměnu, chápete? Chci pomoci lidem, kteří mají problém, nic víc a nic míň. Tečka.
8. Radko K. čí myslíte že jsou tyto stránky? Tedy kdo je tvůrcem tohoto webu?
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1750
Re: Jsem alkoholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Romčo, co máte dělat? Jste rozpitý, ale hrozně. Nevěřím, že se sám od sebe dobrovolně obrátíte na někoho blízkého, aby s Vámi pobyl celý víkend a hlídal každý Váš krok, abyste se nedostal k chlastu.
Jediné, co Vám zbývá, nashromáždit zbytky všech svých lidských sil, zavřít se doma a prolévat se vodou a čajem, aby ty toxiny vyšly ven z těla. Nakoupit si vitaminy - mě pomáhal rajčatový salát se spoustou čerstvé cibule a silný masový vývar.
A pak, jestli to zvládnete a budete ke svému tělu laskavý a vstřícný, fakt k lékaři. Není to sranda. Můžete skončit moc špatně. Na okraji společnosti, pak v ústavu a nezbude Vám už nic, než touha co nejdřív to zabalit. Jestliže se rozhodněte pít dál, tak Vám ze srdce přeji, aby Vás to co nejméně bolelo.
Radka
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1751
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Radko K., nechci se hádat, vím, že o AA Ty nevíš nic.Párkrát jsi navštívila malou skupinu áčkařů, víc nic.Je to málo na to, abys něco posuzovala.AA nemusí každému pomoc, jasně, ale ať to každý vyzkouší sám, ne?A kontorolované pití, to bylo téma kdysi, varovala jsem Tě, soukromně Ti napsala, že až! bude potřeba, spálíš se, jsem tu.Myslíš to snad dobře,ale já i Radka bohužel o alkoholismu z vlastních zkušeností víme víc.A někdy ta pravda je tvrdší, což život alkoholika je ten nejtvrdší taky, a nejsme psychiatři, abysme kývali, a předepisovali silnější léky.Jistě nám jde jen o pomoc, já teda nikomu nepřeji zažít s chlastem to, co jsem si zažila já.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1752
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Radko K., ještě jednu připomínku bych měla k vašemu chování. Je nanejvýš nezodpovědné veřejně zde na tomto webu vyvěšovat názory na společnost, která by mohla primárně pomoci třeba někomu, komu by nepomohla žádná jiná terapie. Zdá se mi hodně nevhodné, vyvěšovat zde veřejně svojí emailovou adresu, že víc povíte v mailu..atd atp. Dost možná se vám podařilo odradit nějakého člověka, kterému by zrovna AA mohla zachránit život!!! Chcete si toto vzít na svědomí Radko K?
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1756
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Radka napsal:
Zdá se mi hodně nevhodné, vyvěšovat zde veřejně svojí emailovou adresu, že víc povíte v mailu..atd Radko K?

Radko,
na základě svých zkušeností vím, že v mailu se dozvíte daleko víc informací, na nichž se dá stavět a "šít na míru", můžete se daleko víc otevřít oboustranně. Tedy čerapat vzájemně ze svých zkušeností.
Nejsem zaujatá proti AA, vím a znám případy lidí, kterým pohla právě "áčka" a neabsolvovali žádnou jinou léčbu. Znám i příběhy lidí, kteří opakovaně absolvovali ústavní léčbu a TDA docílili až s pomocí anonymních alkoholiků.
Jestli si domníváte, že chci od této svépomocné skupiny někoho snad soukromě odrazovat, tak se pletete.
Závislost na alkoholu mi skutečně nepřipadá jako nějaká legrace. Píšete, že se pomáháte a nic za to nežádáte, ostatně to ani AA ani já.
Víc hlav víc ví, proto já na to jdu jinou cestou.

Nejsem sama koho Vaše reakce podráždila, chápu, že Váš tvrdý radikální přístup vychází z Vašich vlastních zkušeností. Můj zase z mých.
Kdyby na mne v případě podobného příspěvku jako napsal Kamča někdo reagoval tak jako vy, pak bych se nejspíš stáhla.
Psala jste mu, že ne každý lékař,který s ním bude jednat v rukavičkách, soucitně (či nějak tak)to s ním bude myslet dobře.

Jde o to, že lékař - psychiatr bude stavět terapii na míru, někdy někdo potřebuje tvrdý zásah, jindy potřebuje naději, podporu, dostatek informací. Já jsem pro druhou variantu, cestu si musí každý vybrat sám a obvykle jich musí vyzkoušet víc.

Postoj k Anetě. Na toto fórum zavítají lidé, kteří jsou nešťastní z blízkých, kteří pijí, a pak tací, co mají vlastní zkušenost. Někdo si svůj problém uvědomí dostatečně včas, a jeho závislost vůbec není rozjetá.
Psychiatr k člověku přistupuje individuálně a doporučí postup léčby. Aneta to má zatím srovnané, takže není důvod ji izolovat od nejrůznějších akcí, situací. Může svůj život žít na plno, přitom abstinovat.
Radka K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1757
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Liba napsal:
Radko K., nechci se hádat, vím, že o AA Ty nevíš nic.Párkrát jsi navštívila malou skupinu áčkařů, víc nic.Je to málo na to, abys něco posuzovala.AA nemusí každému pomoc, jasně, ale ať to každý vyzkouší sám, ne?A kontorolované pití, to bylo téma kdysi, varovala jsem Tě, soukromně Ti napsala, že až! bude potřeba, spálíš se, jsem tu.Myslíš to snad dobře,ale já i Radka bohužel o alkoholismu z vlastních zkušeností víme víc.A někdy ta pravda je tvrdší, což život alkoholika je ten nejtvrdší taky, a nejsme psychiatři, abysme kývali, a předepisovali silnější léky.Jistě nám jde jen o pomoc, já teda nikomu nepřeji zažít s chlastem to, co jsem si zažila já.

Libo, myslím, že Tobě jde o pomoc stejně jako mně.
Když už jsem prošla tím čím jsem prošla, byla bych ráda, aby mé nepříjemné zkušenosti pomohly třeba někomu jinému.
Nikdy jsem nikomu nedoporučovala kontrolované pití, proč mi to podsouváš?
Jedná se patrně o Tvou interpretaci mého přiznání dříve, že si nějak neumím představit doživotní abstinenci, že s ní nejsem smířená.

Co se týká AA, co o nich vím či nevím.
Tady se my dvě nemůžeme shodnout, protože Tobě AA pomohla, znáš případy lidí, kterým pomohla a těm co nepomohla, ti jakoby nebyli.
Co pomůže jednomu, druhému nemusí. Je tu ambulantní léčba, Antabus, PL, všichni alkoholici nechodí na AA, přesto dodržují TDA.

já i Radka bohužel o alkoholismu z vlastních zkušeností víme víc
Libo, dle čeho soudíš, že toho o alkoholismu víte víc?

Trefnější by bylo tvrzení, že jste nasbíraly víc vlastních zkušeností, pily třeba delší dobu, poznaly víc lidí s nejrůznějšími příběhy, které se mmch. opakují jak přes kopírák, přišly o víc.
Vše se opakuje dokola, kdo má rozjetou závislost a nestopne ji, končí tragicky.
Kdo zrecidivuje a nestopne to, končí tragicky.
Nikdo opilý, ač není alkoholikem, nepřekypuje příjemným chováním či inteligencí atd.

Kdo má s alkoholem problém, ten ho bude mít dokud nepřijme abstinenci jako svůj životní styl, dokud se s ní nesmíří, bude to pokoušet, tak se z toho nedostane.
Kontrolované pití je nemožné, pokud má člověk "hranici míry" porušenou.
Po napití se dojde k tomu, že přestane racionálně uvažovat a jede v tom. Toť můj názor.

Radko a Libo, nejde mi o nějaké doporučování kontrolovaného pití, hanění jakékoli formy pomoci, každému pomůže něco jiného. Důležité je, svůj problém si přiznat a pak jednat, pomoc hledat, a jestli někdo absolvuje vše, nebo mu pomůže jen jedna alternativa, je to jedno, podstatné je abstinovat. Dozrát k k abstinenci a přijmout ji.

Myslím, že hlavní potíž našeho "střetu" vyplývá z toho, že jsem ústavní léčbou neprošla, nevzalo mi to tolik co vám, a stavím na empatii, povzbuzení, pohlazení, naději, víře, že lze abstinovat a spokojeně žít.
Přesto o alkoholismu vím dost, ze zkušeností vlastních i zprostředkovaných.
Nemyslím si, že je nutné padnout na úplné dno, zničit vše kolem sebe, zničit si zdraví k tomu, aby mé znalosti nabyly větší hodnoty.
Radka K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1758
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
Radka napsal:
Radko K.
Předpokládám, že sem píší lidé svéprávní, kteří ještě!! mají všech pět pohromadě a sami objektivně zváží, co je pro ně nejlepší - podle rčení víc hlav víc ví (ty hlavy jsme my všichni)- se zařídí tak dobře, jak jen to bude pro něj samotného nejlepší.


Radko, v tomto s Vámi souhlasím, každý nechť si vybere dle svého uvážení. Víc hlav víc ví. Každý se může lépe rozhodnout, pokud má dostatek informací a ty může načerpat i z odišných názorů.
Shodujeme se v tom, že zdravé řešení závislosti na alkoholu je abstinence, jen naše podání je odlišné.

Bohužel není tak jednoduché ani pro závislého samotného odhadnout, která pomoc mu sedne, zabere, která je pro něj ta pravá.
Radka K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1759
Re: Jsem koholik a nevím jak dál Před 13 rok, 7 měsíce  
RadkoK, jak dlouho abstinuješ?Kolikátá recidiva?
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...16
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter