Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234567
Dolů
Téma: manžel alkoholik
#4166
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Je sice pravda,že alkoholismus je nemoc,ale je to vždy jen o tom člověkovi..a vůbec není lehké ho přesvědčit..s jedním takovým už 30 let žiju a klidná jsem byla snad jen v době kdy byl v léčebně!Vydržel 10 let nepít a teď je to tady zpátky a je to opravdu jen a jen horší..Každé ženě,která tento problém řeší proto radím -život je moc krátký na to ,aby jste ho protrpěly a ne v klidu prožily a pokud se chcete zachránit,pryč z takového vztahu..ten kdo pije, ten sám si musí v hlavě srovnat,že to je jen cesta do pekla a jiná než střízlivá pro něho neexsistuje!!!!
Hana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4167
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Hano, Váš muž podcenil doléčování, docházení na terapii. AA, jinam.Sám rychle zapomene, jaké to bylo, když pil, jenže nemocný mozek je pořád ve střehu, a číhá.Stačí jedna sklenička a pak už jede znovu.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4177
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Libo,ak sa ti táto choroba páči,je tvoja vec a že sa nepáči mne ,je zase moja.Každý sme strojcom svojho šťastia.
Chcela som len povedať ženám,aby ten záchranársky pud používali pre seba a nie pre tých,čo o to nestoja.Ako povedal Ľudovít Štúr-Opilec premýšľa len nad tým,aby mal plný gágor a ostatní ho netrápia.Je smutné,že sa trápia tí,čo milujú.
Ale muž,ktorý miluje ženu,nedovolí,aby kvôli nemu plakala a keď,tak len od šťastia.
Želám veľa radosti a šťastia všetkým triezvym ľuďom.
máša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4207
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Já zase nerozumím Tobě, Mášo.A nemel nesmysly, že se mě alkoholismus líbí.Fuj.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4209
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Na začátku chci všechny pozdravit. Musím říct, že příspěvky paní Máši se mě dotkli, ba možná víc mě upřímě naštvaly. Sama jsem abstinující alkoholik, na léčení jsem byla. Toto oprovrhování lidí jak tady tato osoba předvedla je možná i důvod proč se v tom spousta lidí raději dál topí, než aby se zkusili léčit, a pro mě je to i naprostá známka jednoduchosti. Mně je 30let jsem vdaná a můj manžel stál při mě. Možná je to tím, že milá paní si nedokáže představit, co my si prožíváme. Kdyby jste někde ležela s useknutou nohou, taky nad vámi nikdo nebude stát a smát se vám do obličeje-teda pokud bude, alespoň trochu normální. Jak jste psala-každý jsme strůjcem svého štěstí, jenže bohužel alkoholik do sraček vletí takovým způsobem, že se málokdy stačí včas zachytit, nebo si uvědomit důsledky. Mám pocit, že vás-tím myslím všechny okolní a přihlížející alkoholikům-nikdo nenutí pomáhat a jakkoli se trápit naprosto stejně tak jak by vás těžko někdo nutil pomoci zraněnému na ulici, to všechno je též vaše rozhodnutí a všichni jste strůjci svého stěstí teda taky, takže i když je to ve finále zřejmě pro všechny zúčastněné tvrdé, když se nedá přeci něco vydržet zabalte to a běžte. Zdá se mi,že je to určitě lepší, NEŽ STUPIDNĚ CHODIT NA WEB O ALKOHOLISMU A TAM ALKOHOLIKY URÁŽET!!!!! JÁ JSEM ALKOHOLIČKA, STALO SE STALO TO NEZMĚNÍM, ale rozhodně!!! se za to NESTYDÍM. Jsem jen člověk jako všichni ostatní a život nosí spoustu náhod,štěstí,smíchu,smutku i utrpení a každý jedinec si s tím poradí po svém a hlavně nikdo nikdy dopředu neví jak dopadne on sám a jak zrovna ten co dnes říká alkoholikům FUJ jste odporní,na tom bude třeba za 10let. Já pracuji v léčebně dlouhodobě nemocných, u nás lidi dožívají a věřte že ta poslední chvíle je pro všechny stejná,ať už alkoholika nebo abstinenta. Nakonec chci strašně pozdravit paní Líbu a ze srdce jí poděkovat za to, že vůbec je.
zuzana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4212
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Zuzi, díky, a na Mášu se nezlob, neví, nerozumí, nechápe.Přesto to její hloupé fuj mě taky urazilo, jistě je to "dáma na úrovni", ale jak píšeš Ty, neví, co jí může potkat.Nic jí nepřeji, ale bavit se s ní o alkoholismu, to je lepší s hluchým o počasí.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4215
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Libi s tím hluchým máš naprostou pravdu,mě jen dokáže vytočit jak se lidi dokážou srát do věcí o kterých nemají ani potuchy jak ve skutečnosti fungují
zuzana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4252
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Nazdar Libo!Ďakujem,že si na inej stránke dnes povedala fuj alkoholikom.Skús sa na to pozrieť.Aj mne sa hnusia.Žila som s alkoholikom 26 rokov,bol to môj otec.Zomrel na rakovinu pľúc,lebo ešte aj fajčil.Doopatrovala som ho,do konca života mu bolo dopriate to,čo mal najradšej-alkohol.Nie nás,svoje deti a manželku,hoci to tvrdil,ale my sme to nikdy nepociťovali.Chýbala nám jeho láska,ale on mal len lásku k alkoholu a to je málo.Preto som skeptická k vyliečeniu alkoholika,aj on bol liečený,ale zbytočne.Na to,aby sa človek z toho dostal,musí byť ozaj silný.A nie sú to len závislosť na alkohol,sú to drogy,cigarety,lieky...toho je!Všetky závislosti sú skaza pre človeka.
Ak som vás- alkoholikov urazila,ospravedlňujem sa vám,lebo tomu naozaj nerozumiem a ani nechcem,ospravedlňujem sa aj ostatným závislákom,naozaj nikto z vás za to nemôže-vždy sú to okolnosti,vždy je to niekto iný,kto vám ubližuje,nechápe vás,nerozumie,len nie VY,že?Asi som trafila do čierneho,keď ste sa tu do mňa toľké obuli.Typické pre alkoholikov je,že vždy zvaľujú vinu za svoje pitie na druhých.
máša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4253
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
Nechápu, proč napadáte Mášu za její názory, ona má zkušenosti s alkoholem z té druhé strany a toto forum je snad pro všechny ...??? Někdy mi přijde, Libo, že to tady " vedete" a odlišné názory jsou po zásluze potrestány. Slovně. Když ne Vámi, tak skupinou Vašich věrných. Nestraním nikomu, ale nelíbí se mi to.Každý má právo na svůj názor.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#4261
Re: manžel alkoholik Před 13 rok  
To fuj patřilo Tobě, Mášo.A nedovolila bych si někde něco vést, machrovat, ale tato diskuze je pro alkoholiky, co hledají pomoc,chtějí se léčit, a někdo, kdo je uráží, tak ten tu nemá co dělat.Na tohle jsou jiné diskuze.Mášu lituji, vím, jaké prožívají pekla příbuzní alkoholiků, ale to je opravdu jiné téma.Vím, jak je těžké přestat, vydržet, a proto takhle reaguji.My nemůžeme za otce Máši, za jeho pití, třeba právě tohle chápání mu chybělo, aby přestal pít. Měla tátovi pomáhat, ne odsuzovat, a nyní se mstít na druhých.Být nad věcí, posuzovat, kritizovat něco, čemu nerozumím, to dokáže každý hlupák.A snažím se jen chránit ty, co chtějí abstinovat, přeji jim, aby vydrželi.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1234567
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter